Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρόφιμα από την Περιφέρεια για τις ανάγκες της Μονής Σινά

ΑΤΤΙΚΗ στις 02/04/2021

Παραδόθηκαν από τον Πατούλη στον  “Ελληνικό Σύνδεσμο Παναγίου Τάφου  και Ιεράς Μονής Σινά”, για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κ.ά.

|> Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα σημαντική ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας τα οποία προορίζονται για την κάλυψη αναγκών των μελών του “Ελληνικού Συνδέσου του Παναγίου Τάφου”, ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Τον περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Μετόχι Ι. Μ. Όρους Σινά, (πλησίον πλατείας Μαβίλη) ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του δ.σ. της ΕΝΠΕ Γ. Βλάχος. Τα τρόφιμα παρέλαβε αντιπροσωπεία του “Ελληνικού Συνδέσμου Παναγίου Τάφου και ιεράς Μονής Σινά” με επικεφαλής τον πρόεδρο του δ.σ. Λ. Μάρκου, παρουσία του αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου, προϊστάμενου του Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης. Παρόντες ήταν και οι Σιναΐτες πατέρες Μιχαήλ και Γεννάδιος.

Συνολικά παραδόθηκαν 1600 κιλά όσπρια,  600 λίτρα ελαιόλαδο, 75 κιλά παστός μπακαλιάρος, 13 κιλά αντζούγιες, καθώς και 270 τεμάχια 160 gr τόνου.

Τόσο ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου, όσο και οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμανδρίτες ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και σημείωσαν ότι με τη συμβολή της Περιφέρειας επιτελείται ένα θεάρεστο έργο μέσω του οποίου στηρίζονται ευπαθείς συνάνθρωποι.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε:

«Είναι μεγάλη μας τιμή σήμερα που βρεθήκαμε εδώ παρουσία Μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Πανάγιου Τάφου και ιεράς Μονής Σινά και εκπροσώπων του κλήρου, παραδίδοντας ποσότητες τροφίμων οι οποίες θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μάρκου και στο πρόσωπο του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου όλο τον κλήρο που βοηθούν έμπρακτα, για τις ανάγκες συνανθρώπων μας και συμβάλουν σε ένα  αγώνα θρησκευτικό και εθνικό, διατηρώντας την ιστορία και αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο της Μονής Σινά. Η Περιφέρεια Αττικής είναι κοντά στους ιερείς και τους πολίτες οι οποίοι προσφέρουν ένα θεάρεστο έργο. Είναι για εμάς πηγή έμπνευσης και φωτεινότητας».

Ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τόνισε:

«Η Μονή ευγνωμονεί, δεν θα λησμονήσει ποτέ την προσφορά που κάνατε, η οποία δεν έχει μόνο εκκλησιαστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα. Το Σινά πάντοτε ήταν ένας πρέσβης όσον αφορά στην ελληνοαραβική φιλία. Γι’ αυτό το πολύτιμο έργο σας ευχαριστούμε και θα σας μνημονεύουμε πάντοτε και εσάς και τους συνεργάτες σας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: