Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παραδόθηκε η πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

ΑΤΤΙΚΗ στις 23/05/2023

Είναι η τέταρτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής

|> Ακόμη μια σύγχρονη πεζογέφυρα, η τέταρτη από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε δήμους της Αττικής, παραδόθηκε προς χρήση στους πολίτες στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για την πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Αθηνών (Λ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών), τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τέταρτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά πέντε, που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με κόστος κατασκευής περίπου 1 εκ. ευρώ η καθεμία. Ήδη έχουν παραδοθεί  σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

Επίσης, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη από τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ενώ υπολογίζεται ότι εντός του καλοκαιριού θα παραδοθεί και η δεύτερη, η οποία θα κατασκευαστεί στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση των πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Οι πεζογέφυρες στα βασικά τους χαρακτηριστικά, είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: