Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πύρινη λαίλαπα “εκκένωσε” περιοχές του Δήμου Διονύσου

ΑΤΤΙΚΗ στις 28/07/2021

Πατούλης: “Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών” – “Από την πρώτη στιγμή συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε

|> Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από χθες όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας  για την προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνδράμει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες για την καταστολή των πυρκαγιών που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στις περιοχές Σταμάτας, Βύρωνα και Πάρνηθας.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν ήδη εκκενωθεί περιοχές του Δήμου Διονύσου, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις για την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς στο Πεντελικό Όρος.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει  διαθέσει λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς προληπτικά υδροφόρες και οχήματα σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς. Στελέχη της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα σημεία που ξέσπασαν πυρκαγιές και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη και τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής.

Με αφορμή τις πυρκαγιές ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται επί ποδός ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αντιμετώπισης των  πυρκαγιών και των επιπτώσεών τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: