Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διανομή τροφίμων στον Πειραιά από την Περιφέρεια

Πατούλης: “Προτεραιότητα μας η στήριξη πολιτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων”   

|> Συνεχίζεται η διαδικασία της 2ης φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων και άλλων ειδών βασικής υλικής συνδρομής, σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και  κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Πειραιά.

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής  με τη συνεργασία των πέντε Δήμων της περιοχής και της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

Τα σημεία διανομής των προϊόντων έχουν οριστεί από τους Δήμους εταίρους σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες τους. Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται από τις υπηρεσίες του κάθε Δήμου για την ώρα και τον τόπο παράδοσης των τροφίμων και άλλων ειδών βασικής υλικής συνδρομής.

Μέχρι τώρα οι διανομές έγιναν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, στον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας και τη Δευτέρα, την Τρίτη, σήμερα, αύριο και την Παρασκευή και στον Πειραιά.

Σημειώνεται κάθε μία από τις  6.850 οικογένειες, δικαιούχους του προγράμματος, παραλαμβάνει  νωπά προϊόντα (βόϊο & χοιρινό κρέας, γραβιέρα & φέτα, μήλα & πατάτες),  τρόφιμα μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι,  αλάτι, ξύδι, μαρμελάδα, γάλα εβαπορέ,  κ.α.) και  είδη υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου  κ.α.) . Το συνολικό βάρος των προϊόντων είναι περίπου 300 τόνοι.

> Οι μονομελείς οικογένειες παίρνουν πακέτο βάρους περίπου 33 κιλών, οι οικογένειες με 2-3 μέλη πακέτο βάρος περίπου 50 κιλών και οι οικογένειες με πάνω από 3 μέλη πακέτο περίπου 75 κιλών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η στήριξη των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ σε ευάλωτους συμπολίτες μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, με στόχο να στηριχθούν οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης.

Καταφέραμε να εξομαλύνουμε την πορεία υλοποίησης της διαδικασίας για την απορρόφηση των 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΤΕΒΑ και τώρα στόχος μας είναι να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη.  Επισημαίνω ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου είπε:

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ολοκλήρωσαν έγκαιρα έναν μεγάλο ενιαίο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 17.000.000 € που αφορούσε τη 2η φάση του ΤΕΒΑ για όλη την Περιφέρεια Αττικής,  και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε βασικά αγαθά σε συμπολίτες μας που βιώνουν τις δυσκολίες της παρατεταμένης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Θέλω να τονίσω ότι πέραν όλων των δράσεων που αναλαμβάνουμε για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης είτε από ευρωπαϊκούς είτε από εθνικούς πόρους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: