Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά μουσικής… ο διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά στο ΣΕΦ

Πραγματοποιείται σήμερα από τις 9 μμ έως τις 2 μμ με συμμετοχή παιδιών 6-10 ετών και 4-6 ετών στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας

|> Σήμερα Σάββατο 28/5 από τις 9 πμ έως τις 2 μμ, πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Φεστιβάλ Ρομποτικής* για Παιδιά, στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας 2022”

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών). Οι ομάδες θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς επίσης θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Τα μέλη της ομάδας εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, δημιουργούν και παρουσιάζουν τις ιδέες τους.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρομποτικής συμμετέχει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά που διευθύνει ο Βασίλης Μαστοράκης, με την Ορχήστρα Νέων που διευθύνει η Σταυρούλα Μέντη. Στο τραγούδι η Ματθαία Σπιταδάκη, στο πιάνο η Μαρία Γκόλγκαρη και η Ματθαία Σπιτιδάκη και στην κιθάρα ο Νεκτάριος Βασιλείου.

(*) Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι η εφαρμογή της επιστήμης της ρομποτικής στην εκπαίδευση. H ρομποτική αποτελεί ένα τεχνολογικό παρακλάδι σχετικό με τη την ανάπτυξη, την έρευνα και τη σχεδίαση μέσω των ρομπότ. Η λέξη ρομπότ προέρχεται από την σλαβικής προέλευσης λέξη “robota”, που σημαίνει «εργασία, μόχθος». Η Ρομποτική ως επιστήμη βασίζεται στον συνδυασμό άλλων κλάδων όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η μηχανολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων και εδώ και αρκετές δεκαετίες βρίσκει εφαρμογή σε τομείς της ιατρικής, της βιομηχανίας, της ναυσιπλοΐας και της αεροπλοΐας, της διαστημικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: