Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η νεροποντή “μούσκεψε” τα έργα στη λεωφόρο Ποσειδώνος

ΑΤΤΙΚΗ στις 23/08/2022

Πριν καλά-καλά στεγνώσει η μελάνη της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής, η παραλιακή έγινε… βενετσιάνικο κανάλι

|> Μιά νεροποντή ήταν αρκετή για να… εκθέσει την Περιφέρεια Αττικής, για τη “νέα εποχή” στη Λεωφόρο Ποσειδώνος μετά “την ολοκλήρωση των εκτεταμένων παρεμβάσεων“… Παράλληλα η ισχυρή βροχόπτωση “μούσκεψε” την άρτι εκδοθείσα ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο οποία αναφερόταν στα έργα που ολοκληρώθηκαν!

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ανέφερε:

Σε έναν από τους πιο σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους της Αττικής μετατρέπεται η Λεωφόρος Ποσειδώνος, ένας δρόμος ορόσημο για όλο το παραλιακό μέτωπο του Λεκανοπεδίου, με το εκτεταμένο σχέδιο παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου για την αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο τμήμα από τις εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στο παραλιακό μέτωπο, ενώ πιο συγκεκριμένα η λεωφόρος Ποσειδώνος διαθέτει πλέον νέο αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης, νέες διαγραμμίσεις και φωτισμό Led σε όλο το μήκος του δρόμου, με τον οποίο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό μέχρι και 70%, ενώ εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και από τους φωτεινούς σηματοδότες που και αυτοί έχουν αντικατασταθεί με led.

Η ανακοίνωση συνεχιζόταν:

Παράλληλα, έχει διευκολυνθεί σημαντικά η προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ με τις νέες πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του Φλοίσβου και στον Άλιμο αντίστοιχα.

Επιπλέον, εφαρμόζονται για πρώτη φορά μέτρα αποτροπής τροχαίων παραβάσεων όπως η κάμερα ανίχνευσης παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη, ενώ και ο χώρος πρασίνου στην κεντρική νησίδα έχει αναβαθμιστεί και συντηρείται επιμελώς από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας. Ειδικότερα σε όλο το μήκος της λεωφόρου Ποσειδώνος έγιναν εργασίες καλλωπισμού, κλαδέματος, καθαριότητας, ενώ φυτεύτηκαν νέα φυτά τα οποία συντηρούνται με σύγχρονο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: