Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα… πράσα, κρέατα, αυγά και αλλαντικά στον Πειραιά

ΥΓΕΙΑ στις 19/04/2019

Προϊόντα αγνώστου προέλευσης και αβέβαιης ποιότητας πήγαν να ριχτούν στην πασχαλινή αγορά 

|> Πάσχα με… λαμογιές πάνε να κάνουν κάποιοι επιτήδειοι, αδιαφορώντας για την υγεία των καταναλωτών. Μετά τα 215 κιλά κρέατα (αρνίσια και χοιρινά), που δέσμευσαν οι ελεγκτές κτηνίατροι λόγω απουσίας σφραγίδων καταλληλότητας υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου, από μεταφορική εταιρία εμπορίας κρέατος του Πειραιά, τώρα οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση 33.000 αυγών και 80 κιλών αλλαντικών!

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν αντίστοιχα σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα 33.000 αυγά λόγω μη αναγραφής του ωοσκοπικού κέντρου, της ημερομηνίας λήξης, καθώς και απουσία των αντίστοιχων παραστατικών και 80 κιλά αλλαντικά λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας σε συνδυασμό με την μη τήρηση της ψυκτικής αλυσίδας.

Τα παραπάνω αγνώστου προέλευσης και ποιότητας προϊόντα, προέκυψαν από τους έκτακτους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά εν όψει των εορτών του Πάσχα. Άραγε πόσα φορτία με τρόφιμα-δηλητήρια περνούν απαρατήρητα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: