Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε Γεωργιανούς οι υποψίες για τον άγριο φόνο του εστιάτορα στην Ύδρα

Στα ίχνη των δραστών της άγριας δολοφονίας του εστιάτορα στην Ύδρα, βρίσκεται μάλλον η αστυνομία, καθώς από τις προσαγωγές υπόπτων,εικάζεται ότι προέκυψαν στοιχεία κατά συγκεκριμένων ατόμων, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι ενέχονται στη ληστεία μετά φόνου.

Το φρικτό έγκλημα έγινε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του 67χρονου γνωστού εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου που ήταν δίπλα από την ταβέρνα του στην Ξερή Ελιά, ενώ αναπαυόταν μαζί με την 58χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη.

Ήταν αργά το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, όταν το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα, για να πάνε αμέριμνοι στο σπίτι τους. Όμως, δεν είχαν αντιληφθεί ότι κάποιες σκιές τους παρακολουθούσαν …

Όπως θα πει στην αστυνομία η σύζυγος, μέχρι τις 2:15 μιλούσαν με το σύζυγό της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη διώροφη κατοικία τους… Ξαφνικά εισέβαλαν στο σπίτι τους οι ληστές κα μετά από αρκετή ώρα απειλών και χτυπημάτων, για να τους υποδείξουν που είχαν κρυμμένα τα χρήματά τους, εκείνη τους υπέδειξε μία βαλίτσα που είχε μέσα 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, γύρω στις 2:30 οι ληστές ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού της έδωσαν να πιεί αναγκαστικά υπνωτικό, την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στη συνέχεια άρπαξαν τον σύζυγό της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντάς τον. Ακολούθως, τους πήραν τις εισπράξεις της ημέρας, τους άφησαν δεμένους και φιμωμένους και έφυγαν…

Κατά τις 5 τα ξημερώματα η σύζυγος κατάφερε να λυθεί και αμέσως έτρεξε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία δραστηριοποιήθηκε αμέσως. Αλλά ήταν αργά, καθώς ο γιατρός που έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον εστιάτορα, διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός…

Με βάση μαρτυρία της συζύγου, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί σε Γεωργιανούς, καθώς είπε ότι οι ληστές μιλούσαν την ίδια γλώσσα που μιλάνε Γεωργιανοί εργαζόμενοι που απασχολούνται στην κουζίνα της ταβέρνας.

Έτσι οι αστυνομικοί άρχισαν τις προσαγωγές Γεωργιανών και συγκεκριμένα κατά τις 5:30’ το πρωί προσήγαν πέντε άτομα, που ήθελαν να νοικιάσουν ταξί με προορισμό τη Γλυφάδα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στο αρχηγείο της Αστυνομίας κάνουν λόγο για σκληρές γεωργιανές συμμορίες που εισβάλλουν σε κατοικίες σε όλη τη χώρα για να ληστέψουν τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας υπερβολική και ανεξέλεγκτη βία. Φθάνουν δε στο σημείο να κακοποιήσουν άγρια ή και να δολοφονήσουν τα θύματά τους ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες συμμορίες και έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: