Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απονομή βαλκανικού βραβείου Ιατρικής στον καθηγητή Καραϊτιανό

ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΥΓΕΙΑ στις 21/10/2018

Σε ειδική τελετή του ΕΚΠΑ τιμήθηκε η προσφορά του στην Βαλκανική Ιατρική Ένωση

|> Με βράβευση από την Βαλκανική Ιατρική Ένωση (Balkan Medical Union) τιμήθηκε η προσφορά του ιατρού Ιωάννη Καραϊτιανού Αμ. Επίκουρου Καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ και συντονιστή διευθυντή στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, για το έργο που προσέφερε κατά την θητεία του στην προεδρία της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης. Η τελετή βράβευσης του κ. Καραϊτιανού πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 35ου Βαλκανικού Ιατρικού Συνεδρίου 35th Balkan Medical Week.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο εντάσσεται στα ετήσια επιτυχημένα συνέδρια που διοργανώνει από το 1929 η Βαλκανική Ιατρική Ένωση εκ περιτροπής στις βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, FYROM). Στόχος των συνεδρίων είναι η  προώθηση της ιατρικής γνώσης αλλά και η δημιουργία στενών φιλικών δεσμών μεταξύ των ιατρικών κοινοτήτων των βαλκανικών χωρών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό του ο καθ. Ιωάννης Καραϊτιανός, αφού είπε ότι: Κρατώ ακόμη ζωντανή την ανάμνηση του 30ού Βαλκανικού Ιατρικού Συνεδρίου που οργάνωσα στην Αθήνα το 2009 με ιδιαίτερη επιτυχία!“, τόνισε:

Η βράβευσή μου από τη Βαλκανική Ιατρική Ένωση για το έργο και την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας μου ως προέδρου της Ελληνικής Ιατρικής Βαλκανικής Ένωσης, ήταν για μένα μία πραγματικά ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή. Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς συναδέλφους μου καθηγητές, Μαριάννα Καραμάνου και Θεόδωρο Παπαϊωάννου, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης, για τη μεγάλη αυτή τιμή και θερμά συγχαρητήρια για το άρτια οργανωμένο συνέδριο!“.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, ο ομότιμος καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και οι επίσης πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Ιατρικής Βαλκανικής Εταιρείας, η τ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγήτρια Νίκη Αγνάντη και ο καθηγητής Γεώργιος Ανδρούτσος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: