Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΠΟΥ: Η “Ο” δεν είναι η τελευταία μετάλλαξη του κορωνοϊού  

ΥΓΕΙΑ στις 31/01/2022

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό – Εξαπλώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και προκαλεί θανάτους

|> Αν και η μετάλλαξη “Ό” θεωρείται μειωμένης νοσηρότητας για τους πλήρως εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό και οπωσδήποτε με λιγότερο κίνδυνο από την μετάλλαξη “Δ”, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό ή να κατηγοριοποιείται ως “ήπια”, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Και σημειώνεται πως η παραλλαγή “Ο” παραμένει η κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα, η παραλλαγής “Δ” βρίσκεται σε συνεχή μείωση, ενώ οι παραλλαγές “Α”, “Β” και “Γ” εμφανίζονται πλέον ελάχιστα. Όπως δε αναφέρεται από τον ΠΟΥ και συγκεκριμένα από την δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβ, υπάρχουν άνθρωποι που νοσηλεύονται με “Ο” και κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν.

Επισημαίνεται ότι η “Ο” εξαπλώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με την ειδικό του ΠΟΥ, δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία και πως η πιθανότητα εμφάνισης νέων παραλλαγών είναι άκρως υπαρκτή!

Επίσης, η δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβ τονίζει ότι η σημαντική η μείωση της μετάδοσης της “Ο” οφείλεται ως εξής:

  • Για την προστασία των ανθρώπων από μόλυνση, καθώς ενδέχεται να τους οδηγήσει στη σοβαρή νόσηση. Τονίζει μάλιστα ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο για τα γηραιότερα άτομα και τους ανεμβολίαστους.
  • Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τον αντίκτυπο της μετά-Covid περιόδου ή μακράς Covid.Έτσι, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με πιο μακροχρόνιες συνέπειες.
  • Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και άλλων υπηρεσιών.
  • Όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί.

Ακόμη, δεν μπορούν να προβλεφθούν τα χαρακτηριστικά μιας νέας παραλλαγής που ίσως εμφανιστεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: