Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στον Πειραιά θα διεξαχθούν τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024

Συνδιοργάνωση: Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής με σωματεία Φοίνικας, Πειραϊκός, Φοίβος

|> Τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024, 33ο Ατομικό και 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα, θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα του 13ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Πειραιά.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α), και τα σκακιστικά σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, Πειραϊκός Ο.Σ. και ΜΦΚΣ Φοίβος Πειραιά.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εκπροσώπους των σωματείων, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γ. Μακρόπουλο, και τον γενικό γραμματέα Χρ. Γκορίτσα.

Στη συνάντηση, ο κ. Μώραλης εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του δήμου, προκειμένου να υποστηρίξει τους αγώνες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, διεξήχθη με επιτυχία το 72ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα και 45ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Η ‘’μεταμόρφωση’’ του Πειραιά σε σκακιστικό κέντρο ενισχύθηκε με τη δωρεά, της διοργάνωσης προς τον δήμο, σκακιστικών κομματιών για την εξωτερική επιδαπέδια σκακιέρα της πλατείας Κοραή.

Στο πλαίσιο αυτό, η σκακιέρα θα εγκαινιαστεί σύντομα, με την παράλληλη εκδήλωση αγώνων ‘’σιμουλτανέ’’, που είναι οι αγώνες όπου ένας σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: