Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Πατούλη με υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΑΤΤΙΚΗ,ΥΓΕΙΑ στις 16/09/2023

Συζήτηση για τις δράσεις και οι καλές πρακτικές Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών του ΠΟΥ σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας

|> Η ενίσχυση της συνεργασίας σε ζητήματα προαγωγής της Υγείας, καθώς και οι καλές πρακτικές και το παράδειγμα της Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης, με υψηλόβαθμα στελέχη του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Περιφερειών για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν η δρ Bettina-Maria Menne, επικεφαλής και συντονίστρια του Προγράμματος Περιφερειών για την Υγεία, ιατρός με ειδίκευση στην Υγιεινή και τη Δημόσια Υγεία, ο δρ João Rodrigues da Silva Breda, MPH PhD MBA, επικεφαλής του Γραφείου Ποιότητας Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ Αθήνας και ειδικός σύμβουλος για τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ, καθώς και η Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον ΠΟΥ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κ. Πατούλης αφού καλωσόρισε τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που γίνεται μέλος του Δικτύου στο οποίο συμμετέχουν 39 μεγάλες Περιφέρειες Ευρωπαϊκών Κρατών.

Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε θερμά την Νταίζη Παπαθανασοπούλου για τη συστηματική δουλειά και τη συμβολή της στην ένταξη της Αττικής στο Δίκτυο.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις και τις καλές πρακτικές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή με τη συνεργασία Περιφέρειας, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην συντριπτική πλειονότητα των δήμων της Αττικής. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας, στις δράσεις προαγωγής υγείας και πρόληψης ασθενειών και στις δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Επίσης έγινε ειδική αναφορά σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών λόγω κλιματικής κρίσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: