Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόσθετα μέτρα για τον ιό στα πλοία του Σαρωνικού

Σύσκεψη στην ΠΕ Νήσων συγκάλεσε η Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη

|> Η λήψη πρόσθετων μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα νησιά της Αττικής, εξετάστηκε σε συνάντηση την Δευτέρα στα γραφεία της διοίκησης της περιφερειακής ενότητας Νήσων, μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, Βάσως Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη (φωτό).

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνας «Αγ. Νικόλαος», Anesferries, Κοινοπραξία Σαρωνικού, Κοινοπραξία Ε/Γ-Ο/Γ Σαλαμίνας, Aegeanflying Dolphins, Strintzis, Seatzets, Δέλτα Τροιζηνιακή Ν.Ε., αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τις σαφείς οδηγίες που έχει δώσει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η κρίση Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε. 

Επίσης, αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων και η εντατικοποίηση της συνεργασίας των εταιρειών με την περιφερειακή ενότητα Νήσων, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών που μετακινούνται δια της ακτοπλοΐας. Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Βάσω Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη, αφού ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας για τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους των πλοιοκτητών είχε ως στόχο τη συζήτηση των μέτρων που πρέπει να παρθούν επιπλέον, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.  

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: