Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης του “Ποταμιού” Πειραιά στα νησιά Σαρωνικού

Αρχή από Ύδρα

Τα νησιά του Σαρωνικού, επισκέπτονται εκπρόσωποι του “Ποταμιού” (τομέας Πειραιά) για να συναντηθούν με φορείς της Αυτοδιοίκησης, με ανθρώπους των παραγωγικών τάξεων και της καθημερινότητας προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες και να ενημερώσουν για τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα του κινήματος, στο πλαίσιο της δράσης “Το Ποτάμι στις γειτονιές”.

Αντιπροσωπεία του τομέα με τους γραμματείς Γιώργο Γκαρή και Θάνο Νίκου, την εκπρόσωπο της ΜΕΣΥΑ Όλγα Δούρου και με την πολιτική υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Χλόη Βλασσοπούλου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ύδρας  Γ. Κουκουδάκη και συζήτησαν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πτωτική τουριστική κίνηση, η τοπική ανεργία, το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων με προγραμματισμό για ανακύκλωση πρώτων υλών, η ανυπαρξία δικτύου βιολογικού καθαρισμού, το έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού για τις δημοτικές υπηρεσίες, η ανάγκη για υποστήριξη του ελλιμενισμού σε μικρά και μεγαλύτερα σκάφη, τα περιφερειακά μικρά ή μεγαλύτερα έργα και η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση του δημάρχου με το “Ποτάμι” Πειραιά.

Ο τομέας Πειραιά επεσήμανε την προτεραιότητα η Ύδρα να διατηρήσει την ιστορική και παραδοσιακή της εικόνα ως προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή, γεγονός που αποτελεί και βάση εκκίνησης για τη δημοτική αρχή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, ενώ επισκέφθηκε το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και συζήτησε με εργαζόμενους. Κοινή η διαπίστωση, ότι στο υφεσιακό παραλήρημα που συνεχίζεται για έβδομο έτος, υπάρχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που με πετσοκομμένους μισθούς αντιστέκονται, με την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού προϊόντος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: