Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Σχέδιο Θεραπείας θα είναι προϊόν Ισοπαλίας…

ΥΓΕΙΑ στις 17/07/2020

Το Συμφέρον του Ανθρώπου που προστρέχει στον ειδήμονα με το Συμφέρον του Κέρδους

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Ο γιατρός σκυμμένος στον φάκελο. Πρόχειρα βαλμένα σε τάξη χαρτιά, για τις ανάγκες κατάστρωσης του Σχεδίου. Μπροστά – μπροστά η Παθολογοανατομική Διάγνωση, αυτός ο Άξονας περιστροφής που όλοι τον προσκυνούν, όλοι τον επικαλούνται και πολλοί βουβά τον σιχτιρίζουν.

Ακολουθούν αριθμοί, σύντομα κείμενα διάτρητα από γλωσσικά και εννοιολογικά σφάλματα. Ένα πλήθος ποσοτικών και ποιοτικών μεταβλητών που ματαιοφιλοδοξούν να θέσουν το Χάος ενός Ψυχοσώματος σε Τάξη· για τις ανάγκες του εγκεφάλου του γιατρού που θα εκπονήσει το Σχέδιο.

Πόσοι μαντεύουν τι συμβαίνει μέσα στο κρανίο αυτού του τελευταίου; Εκεί οι κορυφώσεις και καταπτώσεις της Ψυχής, εκεί το Μεγαλείο και η Ποταπότητα.

Στις σκοτεινές διαβάσεις και τα παγιδευμένα περάσματα εξυφαίνονται δαιμονισμένες οι δολοπλοκίες του Νου.
Στα θέατρα του φλοιού αυτής της μαλακής μάζας με τα ορατά αυλάκια και τις απροσμέτρητες χαράδρες, αόρατες και στο τελειότερο μικροσκόπιο, ανεβαίνουν οι πιο ροκ παραστάσεις, διεξάγονται τα σκληρότερα ντέρμπυ.

Πόσοι φαντάζονται τη συμπλοκή των Πρωταρχικών Αντιπάλων πάνω στο ρινγκ της Νόησης; Το Συμφέρον του Ανθρώπου που προστρέχει στον ειδήμονα με το Συμφέρον του Κέρδους αλληλογρονθοκοπούνται με λύσσα μέχρι το ένα να σωριαστεί στο καναβάτσο -οι βιοτικές ανάγκες κάθε επιπέδου υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα για να νομιμοποιούν τη Νίκη του Δόλου στους άλλους νευρώνες· το Εgo, το Alter Ego, το Super Ego, θεατές παθιασμένοι ή αδιάφοροι στη σκοτεινή πλατεία.

Το Σχέδιο στο τέλος, πότε αποφασιστικά πότε διστακτικά, πάντα θα παραχθεί. Ευτυχώς, συνήθως όχι προϊόν νοκάουτ αλλά Ισοπαλίας· ακόμα, όχι σπάνια και ανάδειξης του αιμόφυρτου από τις γροθιές Συμφέροντος του Ανθρώπου σε Νικητή. Είναι, κυρίως, η προορατική της Κοινής Μοίρας Αλληλεγγύη Έφορος και μεροληπτών Διαιτητής…

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: