Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στοχοποίηση νομικού λόγω διαδημοτικού κοιμητηρίου

ΑΤΤΙΚΗ στις 08/11/2020

Υποστήριξη στον Νίκο Καραβέλο από έγκριτους νομικούς, για άδικες επιθέσεις που δέχεται

Τ/Π |> Η Τοπική Αυτοδιοίκηση για πολλά έχει κατηγορηθεί και αρκετά είναι εκείνα που την αφήνουν εκτεθειμένη απέναντι των νόμων, των πολιτών και της δημοσιότητας. Βέβαια, αναφορά γίνεται για την πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκηση και καιρός είναι κάθε Περιφέρεια, να ενδιαφερθεί για τις διάφορες εκκρεμότητες, που μπορεί να υπάρχουν σε Δήμους, αλλά και για τα διάφορα “μαλλιοτραβήγματα” που συμβαίνουν λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και άλλων τινών…

Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν βρίσκεται πάντα εν αδίκω, συμβαίνει κάτι καιρό τώρα στην Ηλιούπολη, που προξενεί την εντύπωση για την νοοτροπία που επικρατεί στον τόπο μας, παρά το γεγονός ότι οσονούπω συμπληρώνουμε το 1/5 του 21ου αιώνος! Μπορεί η Ηλιούπολη να απέχει κάποια χιλιόμετρα από τον Πειραιά, αλλά κι εκεί Αττική είναι!

Συγκεκριμένα, η παρακάτω υπόθεση, αφορά τον έγκριτο νομικό, μαχόμενο δικηγόρο, συνεργάτη του “Τύπου Πειραιώς” και φίλο Νίκο Καραβέλο (φωτό), ο οποίος δέχεται μία άδικη επίθεση, επειδή γνωμοδότησε -ως νομικός σύμβουλος- υπέρ του Δήμου Ηλιούπολης!

Με τίτλο “Κύμα υποστήριξης της νομικής κοινότητας στον Νίκο Καραβέλο για τη στοχοποίηση που δέχτηκε“, ρεπορτάζ στον ιστότοπο ilioupolinews.gr, αναφέρει:

Μια σειρά από σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις υποστήριξης στο πρόσωπο του Ηλιουπολίτη νομικού Νίκου Καραβέλου έχουν δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα από σημαντικές προσωπικότητες του νομικού κόσμου.

Ο έγκριτος νομικός και συντονιστής  του έργου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης στοχοποιήθηκε μέσα από μια σειρά δημοσιευμάτων που τον «φωτογράφιζαν» λόγω της συμβολής του στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της χωροθέτησης νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου Ηλιούπολης-Αλίμου στην Ηλιούπολη. Ο κ. Καραβέλος με την νομική του γνωμοδότηση χαρακτήριζε ως «απαράδεκτη» τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην περιοχή του ΚΥΤ Ηλιούποληςσυσπειρώνοντας την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε και κατόρθωσε να ενσωματωθεί η εν λόγω άποψη στις επίσημες θέσεις του Δήμου στη δημόσια διαβούλευση για το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού.

Μετά τη δημοσίευση των κειμένων που στοχοποιούσαν τον έγκριτο νομικό, υπήρξε ένα κύμα συμπαράστασης υπέρ του. Μεταξύ των ανθρώπων που παρενέβησαν δημόσια ήταν ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης (ΕΔΩ), ο οποίος σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τα εν λόγω δημοσιεύματα «χολερικά» δίνοντας την αμέριστη στήριξη του στον Ηλιουπολίτη νομικό. Παρόμοιες παρεμβάσεις έγιναν από τον καθηγητή Θεωρίας του Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρη Καλτσώνη (ΕΔΩ),  από τον ποινικολόγο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, από τους νομικούς Δημήτρη Σκαρίπα (ΕΔΩ), Γιάννη Παπαϊωάννου, αλλά και από πλήθος άλλων επιφανών δικηγόρων και επιστημόνων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: