Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κατεβαίνει ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης

Προτάθηκε από την δημοτική παράταξη ‘’Πειραιάς για Όλους’’ μετά από εισήγηση του επικεφαλής καθ. Νίκου Μπελαβίλα

|> Ο πρ. αντινομάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης προτείνεται για υποψήφιος δήμαρχος από την δημοτική παράταξη ‘’Πειραιάς για Όλους’’. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης καθ. Νίκο Μπελαβίλα, αναφέρεται:

«H παράταξη μας, ο ‘’Πειραιάς για Όλους’’, ολοκληρώνει μία δυνατή θητεία στο Δήμο Πειραιά. Ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο του 2019, σε μία περίοδο που η Αριστερά υποχωρούσε -χάνοντας την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και με χαμηλά ποσοστά στους δήμους. Δώσαμε τη μάχη στον Πειραιά και καταφέραμε –με δεκαεπτά δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους- να κυριαρχήσουμε με έναν τεκμηριωμένο πολιτικό και επιστημονικό λόγο. Να είμαστε εδώ διαρκώς, παρόντες και παρούσες στα ανοιχτά μέτωπα της πόλης, στις γειτονιές, δίπλα στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες.

Επιλέξαμε, όχι τον εύκολο δρόμο των κραυγών, αλλά τον δύσκολο της προγραμματικής αντιπολίτευσης. Όχι με την αρχή της άρνησης, αλλά με αυτή της σύνθεσης, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων.

Δεν διστάσαμε να χτυπηθούμε με την COSCO, με τους δήθεν επενδυτές/καταστροφείς του ιστορικού σινεμά ‘’Χάϊ-Λάϊφ’’ και του βιομηχανικού μνημείου της ΧΡΩΠΕΙ, με τους εργολάβους που έντυσαν με δάπεδα πολυτελείας τον Άγιο Διονύση αγνοώντας τις συνοικίες των κατοίκων στα Μανιάτικα και στην Αγία Σοφία αλλά και με όσους επιχείρησαν να μετατρέψουν το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο σε ‘’μαγαζί’’ τους.

Ταυτόχρονα τολμήσαμε να πρωτοστατήσουμε, να συναινέσουμε σε όσα μπορούσαν να συμβάλλουν στο καλό του Πειραιά: τις αστικές αναπλάσεις που βελτιώνουν τις ζωές μας, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα κοινωφελή προγράμματα για τους άστεγους και τους αδύναμους της ΚΟΔΕΠ, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, την αναβίωση του ‘’Σινέ Καλιφόρνια’’, τον ερχομό του Μετρό και του Τραμ στον Πειραιά. Στηρίξαμε τα προγράμματα που γενναιόδωρα η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου είχε εντάξει στον Πειραιά, αυτά που κινδύνευαν και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χαθούν.

Στις δύσκολες ημέρες των κρίσεων και της πανδημίας, πρωτοβουλίες γεννημένες μέσα στην παράταξη μας -ο ‘’Αόρατος Πειραιάς’’ και οι ‘’Αγορές χωρίς Μεσάζοντες’’- ήταν παράθυρα ανθρωπιάς για όσους είχαν ανάγκη. Με αθόρυβες δράσεις για την αστεγία, την ψυχική υγεία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχεια.

Θεωρώντας πως ο Πειραιάς δεν είναι μόνο ο Δήμος μας, αλλά η μεγάλη μητροπολιτική περιφέρεια, διαμορφώσαμε βήμα-βήμα ένα αποτελεσματικό μέτωπο με τους παράκτιους Δήμους για τα ‘’μεγάλα’’ θέματα: την υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε όλη την έκταση του λιμανιού, από την Πειραϊκή ώς τη Σαλαμίνα, την εγκατάλειψη του μεγάλου έργου του Φαληρικού Όρμου από τη διοίκηση Πατούλη, τα σχέδια της καταστροφής του ορεινού όγκου του Αιγάλεω. Στήσαμε από κοινού καλές συμμαχίες με τους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, με συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών, οι οποίες έφεραν αποτελέσματα.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια είχαμε απέναντι μας το άθλιο ‘’Επιτελικό Κράτος Α.Ε.’’ αλλά και μία δημοτική αρχή που επέλεξε να τα έχει καλά μαζί του. Το  αντάλλαγμα για αυτή τη σύμπλευση της δημαρχίας Μώραλη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η υποχρηματοδότηση, η εγκατάλειψη έργων, η απώλεια ανθρώπινου δυναμικού στις δημοτικές υπηρεσίες, τα προβλήματα σε σχολεία και υποδομές. Αλλά και μία ασύδοτη ομάδα εταιρειών από την COSCO ώς τους επενδυτές του real estate στον Άγιο Διονύση και το Νέο Φάληρο με λυτά τα χέρια επάνω από τον Πειραιά.

Ο ‘’Πειραιάς για Όλους’’ μπήκε στο εκλογικό έτος 2023 μέσα από μία πρωτόγνωρη διαδικασία με ευρύτατη συμμετοχή των μελών του. Συζήτησε συστηματικά, δημοκρατικά και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Είχα την ευθύνη και την τιμή, στη Γενική Συνέλευση της παράταξης, να εισηγηθώ εκ μέρους του συντονιστικού μας οργάνου, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, την πρόταση για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη. Η πρόταση αυτή -απευθυνόμενη προς την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και όσες δυνάμεις συστρατεύονται για μία αλλαγή πορείας στον Πειραιά- έγινε ομόφωνα δεκτή. Ο σύντροφος Γιώργος Γαβρίλης, με υψηλή θετική αναγνωρισιμότητα στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους και μία επιτυχημένη θητεία ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, είμαι βέβαιος ότι θα μας οδηγήσει σε νικηφόρα μάχη. Στη στιγμή που η χώρα θα αλλάζει σελίδα, πετώντας πίσω της τη σκοτεινή και καταστροφική περίοδο Μητσοτάκη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς εκτός από τη δημοτική και την κοινοτική μας ομάδα, τους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες στις δημοτικές κοινότητες, στις ομάδες εργασίας, στις τοπικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες μας, στην ομάδα γραμματείας και επικοινωνίας, όσες και όσους μαζί χτίσαμε επί τέσσερα χρόνια τη δημοτική μας παράταξη. Για τον Πειραιά, την πόλη μας.

Νίκος Μπελαβίλας,
5 Απριλίου 2023».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: