Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάστηκε στο Αγκίστρι το νέο λιμάνι, βυθίσματος 6 μ.

Χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της περιφέρειας Αττικής (δαπάνη 2.215.000 ευρώ)

|> Πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αγκίστρι τα εγκαίνια του νέου λιμανιού, παρουσία της (μέχρι 31/8) περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη  Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, των νεοεκλεγέντων δημάρχων Αγκιστρίου Γιάννη Αθανασίου, και Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, του διοικητή του Α/Τ Αίγινας, του προέδρου του ΔΤΛ Αίγινας και Αγκιστρίου, των δημοτικών συμβούλων κ.ά. Πριν τα εγκαίνια έγινε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης που αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στο νησί, προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της περιφέρειας Αττικής.

Το νέο λιμάνι αποκτά βύθισμα περίπου στα 6 μ. Συνεπώς, καθίσταται ασφαλέστερο και ικανό να υποδεχτεί όλους του τύπους των πλοίων που εξυπηρετούν την γραμμή, με δυνατότητα προσόρμισης από δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από όλους τους τοπικούς καιρούς. Η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά πενταπλασιάζεται ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες υποδοχής και εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και μικρών κρουαζιερόπλοιων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η κατασκευή του λιμανιού έγινε βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών, με pillar για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και αντλιοστάσιο για την παροχή νερού πυρόσβεσης για τις ανάγκες του λιμανιού αλλά και για τα πυροσβεστικά οχήματα του νησιού, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Εντός των προσεχών ημερών, θα αρχίσει η κατασκευή του σχολείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: