Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρυσό βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το πρόγραμμα ανακύκλωσης ‘’e-Κάνθαρος’’

Απονεμήθηκε στο ‘’Τεχνόπολις’’  στο πλαίσιο των ‘’Best City Awards  2023’’

|> Ακόμα μια σημαντική διάκριση απέσπασε, ο Δήμος Πειραιά κατακτώντας Χρυσό βραβείο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης ‘’e-Κάνθαρος’’ στα ‘’Βest City Awards 2023’’, τα οποία πραγματοποιήθηκαν προχθές στο ‘’Τεχνόπολις’’ του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, απενεμήθη στον Δήμο Πειραιά το βραβείο ‘’Gold’’ στην Ενότητα 2: Green City, ‘Δράσεις ενθάρρυνσης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση, για το σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πηγή «e-Κάνθαρος».

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί με επιτυχία, επί σχεδόν δύο χρόνια, το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» αποκλειστικά για νοικοκυριά. Στόχος είναι η διεύρυνση της ανακύκλωσης στην πόλη μας με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή, η οποία έχει καθιερωθεί ευρωπαϊκά ως απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματική ανακύκλωση απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα ‘’Κάνθαρος’’ βασίζεται στη λογική του όσο ανακυκλώνεις κερδίζεις. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πόρτα – πόρτα, σε προκαθορισμένα ημέρα και ώρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταμετράται η ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνει κάθε νοικοκυριό και αναλόγως επιβραβεύεται με εκπτωτικά κουπόνια από επιχειρήσεις της πόλης μας.

> Πληροφορίες και εγγραφές στο πρόγραμμα: www.e-kantharos.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: