Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ από Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Αποφάσεις του ΣτΕ 

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας άρχισε χθες, Δευτέρα 11/1 διαδικασία κατάσχεσης του ποσού των 6.826.489,17 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ. Το ποσόν αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΛΠ προς τον δήμο για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα. Η κατάσχεση στηρίζεται στις τελεσίδικες αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως ανακοινώθηκε η Δημοτική Αρχή τηρεί τη δέσμευσή της στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να υπερασπιστεί με κάθε δυνατό μέσο τα συμφέροντά τους. Θα εισπράξουμε όλα τα δημοτικά τέλη που οφείλουν στον Δήμο μεγάλοι οργανισμοί και αρνούνται να πληρώσουν για πολλά χρόνια.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, σχολίασε:

«Όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε χάρες ούτε εξαιρέσεις, ειδικά όσον αφορά σε εταιρείες που για πολλά χρόνια έχουν ωφεληθεί από την πόλη. Εδώ και ενάμιση χρόνο η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι εργαζόμαστε σκληρά για να εισπράξουμε οφειλόμενα παρελθόντων ετών. Νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου μας με σκοπό να παρέχουμε περισσότερα στους δημότες μας».

Απάντηση