Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημοψήφισμα για να γίνει υποθαλάσσια σύνδεση μεταξύ Περάματος – Σαλαμίνας

Στις 15 Μαρτίου

Εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας, διοργανώθηκε από τον δήμο Σαλαμίνας, Παρευρέθηκαν η βουλευτής Β΄Πειραιά κα Καρακώστα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, δήμαρχος  κα Νάννου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι πρώην δήμαρχοι Σαλαμίνας κ.κ. Τσαβαρής και Σοφράς, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων χαιρέτησε την εκδήλωση και παρατήρησε ότι το έργο, το οποίο αφορά και τον δήμο Περάματος, είναι σύνθετο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσέγγιση λόγω των πολλών παραμέτρων (προστασία του περιβάλλοντος, κυκλοφοριακό, υποδομές) που υπεισέρχονται και βέβαια πρέπει να ερωτηθεί ο λαός της Σαλαμίνας.

salamina perama

Για τον λόγο αυτό συμφώνησε με τις προτάσεις της δημάρχου για την διενέργεια δημοψηφίσματος και βέβαια για παράταση της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2016, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Επίσης επισήμανε ότι έπρεπε να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας του έργου προκειμένου να διευκολυνθεί η απόφαση των κατοίκων.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον δήμο Σαλαμίνας για τις προτάσεις των απαιτούμενων έργων υποδομής και ανταποδοτικών από τον ανάδοχο.

Απάντηση