Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διανομή τροφίμων από την περιφέρεια σε ευπαθείς ομάδες της Σαλαμίνας

Σε ΑμΕΑ και πολύτεκνους

Η περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας τις δράσεις της στην κοινωνική πολιτική, έχοντας επίγνωση των ακραίων αναγκών που δημιουργεί η ανθρωπιστική κρίση, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών, πραγματοποίησε μια ακόμη δράση ενίσχυσης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αικατερίνη Θανοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η περιφερειακή σύμβουλος Παρασκευή Τουτουντζή, ο περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη Βασίλειος Σωτηρόπουλος και η δήμαρχος Σαλαμίνας  Ισιδώρα Νάνου – Παπαθανασίου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο παλαιό δημαρχείο Αμπελακίων Σαλαμίνας για την διανομή τροφίμων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καθώς και σε οικογένειες με ΑμΕΑ.

Η επισιτιστική βοήθεια δόθηκε από τη γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση «Secours Populaire Francais» και τον σύλλογο «Λαϊκή Αλληλεγγύη Ελλάδος».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση για την διανομή τροφίμων ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν για αυτές τις οικογένειες και εν συνεχεία έγινε ενημέρωση για το ΤΕΒΑ το οποίο σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται από την Περιφέρεια.

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική, μετά τη διανομή, είχε συνάντηση στο δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις κοινωνικές δομές του δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο), για το Κέντρο Υγείας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η δήμαρχος Σαλαμίνας, Νάνου- Παπαθανασίου, η  αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παιδείας & Πολιτισμού κα Μπινιάρη, η αντιδήμαρχος Αμπελακίων, κα Γεροντιώτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κα Καρούση και κ. Φιλιάκος, η περιφερειακή σύμβουλος, κα Τουτουντζή, ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Αμπελακίων, κ. Ζώγκος  και η διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Λέκκα.

Σε δηλώσεις της η Αικατερίνη Θανοπούλου αναφέρθηκε:

α) στην ανάγκη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ Α’ & Β΄ βαθμού. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ένας εκ των Δήμων που δυστυχώς βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης και

β) στην αναγκαιότητα αλλαγών του καλλικρατικού πλαισίου, ώστε να μπορεί να ασκηθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά Κοινωνική Πολιτική στους ΟΤΑ Α’ & Β΄ βαθμού.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και εκ νέου συναντήσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου καθώς και ενέργειες σχετικά με το Ειδικό Σχολείο.

Απάντηση