Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμφωνία δημάρχων της ΠΕ Πειραιά για το Σχιστό, αλλά… υπό προϋποθέσεις

Ανακοίνωση  Γαβρίλη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και των δημάρχων Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρετάκου, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γ. Λαγουδάκη και του γ.γ. του δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κ. Τσεφαλά, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού και το Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων στο Σχιστό και με την ολοκλήρωσή της ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά διάβασε την κοινή ανακοίνωση όλων των συμμετεχόντων, που έχει ως εξής:

«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αυτά τα δεδομένα και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δομή στο Σχιστό, με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
  2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:

Στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες. Επίσης σε ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Απάντηση