Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρουσιάστηκε ο πλήρης φάκελος της Σαλαμίνας για “Πολιτιστική Πρωτεύουσα”

Από την “Σαλαμίνα 2021”

Τον φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσίασε η επιτροπή «Σαλαμίνα 2021». Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα “Δημήτρη Μπόγρη” στο Δημαρχείο του ιστορικού νησιού.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Γ. Παχής, υπεύθυνος κατάρτισης του φακέλου, ο δρ. Εμμ. Νικολαΐδης, η οικονομολόγος Μαρίνα Μανιάτη, ο καθηγητής-λαογράφος Παν. Βελτανισιάν, ο πρέσβης Αν. Βαρελάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασαν έναν αρκετά δυνατό φάκελο με ιδέες και έργα που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του νησιού και να το καταστήσουν παγκόσμιο πόλο έλξης.

Η ομάδα σύνταξης του φακέλου, έδωσε το στίγμα της πρότασης της Σαλαμίνας, περιγράφοντάς την με τα -κατά τον Αριστοτέλη- δομικά μέλη της τραγωδίας : Mύθος – ήθος – διάνοια – λέξις – μέλος – όψις.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Μπινιάρη και ο πρόεδρος του “Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς” και μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη πολιτιστική πρωτεύουσα Χρ. Μαριδάκης.

slamina polit ee22

Ο πρέσβης Αντ. Βαρελάς με τον Χρήστο και τον Κυριάκο Μαριδάκη

Παρέστησαν επίσης ο πρέσβης Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος τ. υπουργός-επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Δημ. Ελευσινιώτης , ο ναύαρχος ΛΣ ε.α. – επίτιμος αρχηγός ΛΣ Χρ. Δελημιχάλης και η μουσικοσυνθέτις, πιανίστρια Δάφνη Ζαφειρακοπούλου, που από ταξίδεψε από τις Η.Π.Α, όπου κάνει καριέρα, στην Σαλαμίνα για να παραστεί και να τιμήσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα και το όραμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής πρωτεύουσας γεννήθηκε επί της δημαρχίας Γ. Τσαβαρή, ο οποίος και αναβάθμισε τα “Σαλαμίνεια”.

Σημαντική κρίνεται και η συμβολή του αντιπροέδρου του Ιδρύματος Κυρ. Μαριδάκη, που “μπόλιασε” με την ιδέα τού “2021” προσωπικότητες και φορείς με κύρος, όπως η πρόεδρος της της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας της UNESCO Mαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα , το Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Νέας Υόρκης , το Ίδρυμα Κακογιάννη, τις πρεσβείες του Ισραήλ, της Ελβετίας, της Ουκρανίας, της Τσεχίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Κοινοπολιτείας των Μπαχαμών, την βαρόνη Leen Vandaele De Argo, το Φιλανθρωπικό Ινστιτούτο Life Action Trust της Χρυσάνθης Λαιμού.
Δ. Καπ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: