Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όταν υπάρχουν δημοτικές υπηρεσίες εν λειτουργία…

Χωρίς κατηγορία στις 21/02/2016

Άλλαξε πρόσωπο ο άλλοτε σκουπιδότοπος

Όταν υπάρχει βούληση όλα είναι δυνατά και από τη στιγμή που υπηρεσίες του δήμου κατάφεραν να “τακτοποιήσουν” το άλλοτε «αμαρτωλό» οικοδομικό τετράγωνο του Πειραιά (λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου και οδοί Φιλελλήνων, Λεωσθένους, Σκουζέ), τότε με λίγη καλή θέληση πολλά “μικρά” μπορούν να γίνουν.

Στο συγκεκριμένο τετράγωνο έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, που δείχνει ότι υπάρχουν και δημοτικές υπηρεσίες που ενδιαφέρονται. Μπορεί να μην βρέθηκε για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Δημήτρη Ροντήρη (σ.σ. εκλάπη όπως και άλλα ορειχάλκινα αγάλματα), ή να μην έχει γίνει η δέουσα περιποίηση στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι πια σκουπιδότοπος!

Έχει μπει χλοοτάπητας, έχει γίνει περιποίηση στα παγκάκια, έχουν τοποθετηθεί κομψά φωτιστικά και επισκευάστηκε κάπως το μίνι γήπεδο μπάσκετ, ενώ έχει αλλαχθεί και (επί σειρά ετών!) η σπασμένη μπασκέτα.

Ήταν 03/10/2015, όταν ο Τ/Π είχε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως “αμαρτωλό”, λόγω της βρωμιάς και της “τριτοκοσμικής” όψης του. Η ανάρτηση είχε τίτλο «Για να μην είναι ο Πειραιάς “κάπως” και “περίπου”» και υπότιτλο «Ίσως χρειάζεται κάποιο… τρίποντο στην αδιαφορία»

Έτσι, δεν θα ήταν καθόλου δεοντολογικό εάν δεν γινόταν αναφορά για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος. Όμως, επειδή καμμιά φορά δημιουργούμε κάτι και μετά το παρατάμε, ίσως θα ήταν καλό οι αρμόδιοι, να μην αμελήσουν την επισκευή ενός φωτιστικού, όπως δείχνει η φωτογραφία, διότι η πρώτη αμέλεια φέρνει τις επόμενες…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: