Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεργασία της Π.Ε. Νήσων με αναπτυξιακή εταιρεία με αξιοποίηση του “Leader”

Για έργα υποδομής

Μέσα στην χειρότερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που περνάει ο τόπος,  η Π.Ε. Νήσων και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος (φωτό) σχεδιάζουν και οραματίζονται την ανάπτυξη των νησιών της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης συνεκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη των νησιωτικών δήμων της Αττικής και την Τροιζηνία με τον γενικό δ/ντη της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας “Πάρνωνας” Μαρίνο Μπερέτσο, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Νήσων.

Στη σύσκεψη έγινε ευρεία ενημέρωση για τις δυνατότητες που προκύπτουν από την συνεργασία των δήμων της Π.Ε. Νήσων με την συγκεκριμένη εταιρεία όμορων δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου, αναφορικά με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

xatziperos nisia

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία μπορεί να αποδώσει απαραίτητα έργα και υποδομές, που μέχρι στιγμής δεν έχουν τους πόρους να υλοποιήσουν.

Πρώτη προτεραιότητα της συνεργασίας αυτής θα είναι η αξιοποίηση του προγράμματος “Leader”, με έμφαση στη πρωτογενή παραγωγή, την γεωργία, την μεταποίηση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις υποδομές μικρής κλίμακας, όπως θα καθοριστούν από τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια που θα προκύψουν από δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στους δήμους, προκειμένου να γίνει πλήθος αναπτυξιακών έργων  που θα κάνουν την διαφορά στα νησιά μας. Τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας, του προγραμματισμού και της οργάνωσης,  που είναι απαραίτητα για την ευδοκίμηση της παραπάνω συνεργασίας. Εξέφρασε δε, την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να μην αφήνει τα προγράμματα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης να περνούν αναξιοποίητες. Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα αποδώσει πολύ σημαντικούς καρπούς στο άμεσο μέλλον.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: