Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποκριάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζονται στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Από το Σάββατο 5/3

Ένα 4ήμερο με κέφι, χαρά και… φαντασία ανακοινώνει και υπόσχεται ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τις Απόκριες. Αρχίζουν το Σαββάτο 5/3 με αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) στις 10 το πρωί, με σύνθημα: «Χορεύουμε, τραγουδάμε, τρώμε, πίνουμε, γλεντάμε με την συμμετοχή των Συλλόγων της πόλης μας».

Η Κυριακή 6/3 είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου ένας κλόουν και μία μάγισσα θα δημιουργήσουν καρναβάλο-συνταγές!

Την Παρασκευή 11 και το Σαββάτο 12/3 στις 6.30 το απόγευμα η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση (για παιδιά από 4 έως 9 ετών) «Μία φάρμα για τα ζώα», που είναι εμπνευσμένη από τη «Φάρμα» του Τζ. Όργουελ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά…

Σαββάτο 5 Μαρτίου ώρα 10 πμ
Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Κύπρου

Χορός, μουσική και αποκριάτικα δρώμενα με τη συμμετοχή των: Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι», Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, «Τερψη-χώρος» Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μηνά, πολιτιστικός Σύλλογος «Θυμαιτάδαι», Σύλλλογος Ακρωτηριανών Θήρας, Παραδοσιακές Αναδρομές

apokries keratsini1Κυριακή 6 Μαρτίου ώρα 11 πμ
Καρναβαλο-συνταγές στην πλατεία Κύπρου

Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα με μουσική, χορό, τραγούδι και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Τα υλικά που θα βρίσκονται στην διάθεση τους θα είναι: Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, μουσική, διαγωνισμοί χορού, τραγουδιού, στολής, κέφι για παιχνίδι, και μία κουτάλα! Τι θα προσθέσουν μέσα στην μαγική τους κατσαρόλα για να φτιάξουν το πιο κεφάτο αποκριάτικο γλέντι;

Παρασκευή 11 Μαρτίου 6.30 μμ
«Μία φάρμα για τα ζώα» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας 

Στη φάρμα των ζώων όλα κυλούν ήρεμα… Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της. Τα ζώα όμως έχουν άλλη γνώμη: και ονειρεύονται τη μέρα που θα ζουν ελεύθερα και ανενόχλητα….Ένα βράδυ το Όνειρο τους έγινε πραγματικότητα! Να όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν..Τα ζώα αναγκάζονται να πάρουν αποφάσεις.Πως θα οργανώσουν την καινούργια τους ζωή? Σε αυτές τις αποφάσεις τους συμμετέχουν ενεργά και τα παιδιά από το κοινό. Για παιδιά από 4 έως 9 ετών. Είσοδος Ελεύθερη.

Και το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 6.30 μμ το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στη σκηνή του πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»

Απάντηση