Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανοίγει το Τριώδιο και αρχίζει το 29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη

Μετά το 3ετές ‘’διάλειμμα’’ λόγω κορωνοϊού, αύριο γίνεται η έναρξη των αποκριάτικων δράσεων από τον πλατεία Αγίου Νικολάου

|> Ξυλοπόδαροι, ‘’Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού’’, ζογκλέρ, κλόουν, αλευρομουντζουρώματα, καντάδες, disco party και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει το 29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο Σάββατο 4/2στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγ. Νικολάου με πολλές αποκριάτικες δράσεις για τα παιδιά.

Την Κυριακή 5/2 την ίδια ώρα, στην πλατεία Παιδικής Στέγης θα αναβιώσουν τα παραδοσιακά αλευρομουντζουρώματα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την κεντρική παρέλαση στον Ρέντη την Κυριακή 26/2, ενώ η παρέλαση στη Νίκαια θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 19/1.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δηλώνει:

«Με πρωταγωνιστές το κέφι και τη χαρά , το Καρναβάλι επιστρέφει στην πόλη μας. Τόσο στη Νίκαια όσο και στο Ρέντη, σε όλες τις πλατείες θα πραγματοποιούνται καρναβαλικές δραστηριότητες ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης για τους μικρούς μας φίλους. Στόχος μας είναι αυτές τις Απόκριες οι γειτονιές του Δήμου μας να γίνουν εστίες χαράς και γλεντιού , επιστρέφοντας το χαμόγελο στα χείλη μικρών και μεγάλων».

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο ‘’Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού’’ που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μπορούν να συμμετέχουν με την ομάδα τους (τουλάχιστον 4 άτομα) και να διεκδικήσουν το έπαθλο των 1000 €. Το παιχνίδι διαρκεί 15 μέρες (11/2-26/2) και οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν μια σειρά γρίφων και να πάρουν μέρος σε δοκιμασίες δεξιοτήτων και ικανοτήτων

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Πέμππτη 9 Φεβρουαρίου ΕΔΩ

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 4/02: Παιδική εκδήλωση πλατεία Αγίου Νικολάου – ώρα 11:00
  • Κυριακή 5/02: Αλευρομουντζουρώματα (πλατεία Παιδικής Στέγης) – ώρα 11:00 (10:30 προσυγκέντρωση 27ο Δημοτικό)
  • Σάββατο 11/02: Παιδική εκδήλωση στην πλατεία Χαλκηδόνας- ώρα: 11:00
  • Κυριακή 12/02: Παιδική εκδήλωση στις πλατείες Κουμπάκη και κεντρική πλατεία Ρέντη- ώρα: 11:00
  • Τρίτη 14/02: Καντάδες στην πόλη από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου – ώρα 17:00 (έναρξη: πλατεία Κρήνης- τερματισμός Δημαρχείο)
  • Σάββατο 18/02: Παιδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Ρέντη- ώρα 11:00
  • Κυριακή 19/02: Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στη Νίκαια- ώρα 12:00. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική στην πλατεία Δαβάκη
  • Σάββατο 25/02: Γλέντι με ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού στην πλατεία Κουμπάκη- ώρα 19:00
  • Κυριακή 26/02: Κεντρική παρέλαση Ρέντη- ώρα 12:00. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική στην κεντρική πλατεία Ρέντη

Στο πρόγραμμα θα προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: