Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Δούρου με τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ, για θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας

Για συμβολή του Ινστιτούτου

|> Τις δυνατότητες παρέμβασης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) σχετικά, αφ΄ενός με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή επιδείνωσης της κατάστασης και της αποκατάστασης της λειτουργικότητας των πληγεισών περιοχών της Δυτικής Αττικής, και αφ΄ετέρου με την εκπόνηση προτάσεων για την οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, εξέτασαν σήμερα το πρωί, σε συνάντησή τους, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Δημήτρης Τσαγκάς.

Συγκεκριμένα εξετάστηκε η συμβολή του ΙΓΜΕ, στη βάση της σημαντικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας του, για την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιπλημμυρικής Προστασίας (ΣΣΑΠ) μέσα από σύγχρονες γεω-επιστημονικές μεθόδους, επεξεργασία φωτο-γεωλογικών δεδομένων, επικαιροποίηση στοιχείων, με στόχο τον προσδιορισμό και την ιεράρχηση των αντιπλημμυρικών εκείνων έργων που λαμβάνουν υπ΄όψιν τη Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου Πλημμύρας. Το Σχέδιο αυτό απαιτεί σειρά συνεργειών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς – επίσημους συμβούλους της Πολιτείας, όπως είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καθώς και με τις αρμόδιες Αρχές.

Ερωτηθείσα σχετικά η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι «η αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία είναι υπόθεση σοβαρής, έγκαιρης δουλειάς – κάτι που στην Περιφέρεια Αττικής επιχειρούμε συστηματικά εδώ και τρία χρόνια». Και πρόσθεσε: «Πλέον το κρίσιμο είναι η άμεση άρση, με νομοθετικές ρυθμίσεις, όλων εκείνων των θεσμικών εμποδίων που αφορούν σε μια fast track διαδικασία για έργα αντιπλημμυρικής υποδομής».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: