Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύγχρονα εργαστήρια για το μάθημα της Πληροφορικής σε τρία Δημοτικά σχολεία στο Κερατσίνι

Στο 9ο, στο 20ό και στο 11ο

|> Τα τρία σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής, σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία του Κερατσινίου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Κερατσινίου και το 20ό Δημοτικό Κερατσινίου, τα οποία μέχρι τώρα δεν διέθεταν αντίστοιχα εργαστήρια για το μάθημα της Πληροφορικής και το υπό κατασκευή τμήμα Πληροφορικής του 11ου Δημοτικού Κερατσινίου.

Ο κ. Βρεττάκος μιλώντας προς τος εκπαιδευτές και τους μαθητές, υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της πόλης θα έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών». Ταυτόχρονα τόνισε πως «η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να ενισχύει και να συμβάλλει, με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις της τα σχολεία της περιοχής, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν το όραμα, την ελπίδα και το μέλλον του τόπου».

Σημειώνεται ότι από το 2016 έχουν εγκατασταθεί στις σχολικές μονάδες, συνολικά έξι εργαστήρια Πληροφορικής, μέσω της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου προς την Σχολική Επιτροπή. Στo πλαίσιο της ενίσχυσης και της στήριξης των κτηριακών υποδομών, μόνο το 2017 έχουν διατεθεί περί τις 200.000 ευρώ και από τις δύο σχολικές επιτροπές για συντηρήσεις, επισκευές, αναβαθμίσεις, προμήθεια εξοπλισμών των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργολαβίες μέσω ΣΑΤΑ, οι οποίες έως σήμερα ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: