Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Drones για τον Πειραιά προτείνουν με επιστολή τους το ΕΒΕΠ και η ΥΠΑ

Τον απαραίτητο εξοπλισμό θα παραχωρήσει το Επιμελητήριο και την δωρεάν εκπαίδευση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

|> Πρόταση στον Δήμο Πειραιά κάνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για τον εξοπλισμό με drones και την δωρεάν εκπαίδευση στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας γα την χρήση τους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και των γενικότερων προσπαθειών του σε σχεδιασμούς, που στόχο έχουν την προστασία του πολίτη, προτείνει την από κοινού συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ‘’drones’’.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το Επιμελητήριό μας και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του Διοικητή της, κ. Γ. Δριτσάκου.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη Υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την ΥΠΑ και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των πειραϊκών επιχειρήσεων και δημοτών, το ΕΒΕΠ προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην ΥΠΑ για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, ΥΠΑ και ΕΒΕΠ Σημειωτέον ότι, το Επιμελητήριό μας διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ.

Τέλος, ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς να έχει ‘’σταθμό drones’’ για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, να μπορούν οι πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: