Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πανσέληνος από τον Πειραιά στον Μόλυβο κι από κει στη Ραφήνα

FLASH στις 05/08/2017

Με Γκόλγκαρη, “The Underground Youth Orchestra” και “Ρωμάνα” από την Πόλη

Τ/Π |> Πανσέληνος την Δευτέρα το βράδυ και συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε ολόκληρη την επικράτεια και οι αρχαιολογικοί χώροι με τα μνημεία θα είναι έχουν ανοιχτές πόρτες για  το κοινό.

Υπό το σεληνόφως λοιπόν, από σήμερα έως και την 9η Αυγούστου, με αποκορύφωμα βέβαια τη Δευτέρα 7/8, σε χώρους και μνημεία (93 στον αριθμό) θα πραγματοποιηθούν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Στον Πειραιά…

Το αυτό θα συμβεί και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά (Χαρ. Τρικούπη 31), όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) και οι “Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαιολογικών Χώρων – Μνημείων Πειραιά”, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 7/8 στις 9 μμ τη μουσική βραδιά “Μελωδίες στην Πανσέληνο” στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας Τέχνης του Μουσείου με τη συνοδεία επιλεγμένης μουσικής με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και το μουσικό σύνολο “The Underground Youth Orchestra”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στον Μόλυβο…

Δύο συναυλίες θα δώσει, ο παγκοσμίου φήμης σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης, στην Μουσική Ακαδημία Αρίων, στον Μόλυβο της Λέσβου. Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή 6/8, θα παίξει έργα για 2 κιθάρες, μαζί με τον δεξιοτέχνη κιθαριστή Μιχάλη Σουρβίνο, ενώ την Δευτέρα 7/8 -το βράδυ της πανσέληνου- θα συμπράξει  στην πανηγυρική συναυλία της διοργάνωσης, με την Κιθαριστική Ορχήστρα της Ακαδημίας, υπό την διεύθυνση του συνθέτη – κιθαριστή και παιδαγωγού Βαγγέλη Μπουντούνη.

Σημειώνεται ότι η Ακαδημία θεωρείται από τις κορυφαίες παγκοσμίως και ειδικά φέτος συμμετέχουν τα σημαντικότερα ονόματα της κλασικής μουσικής. Μεταξύ άλλων, ο συνθέτης και ερμηνευτής αρχαίας ελληνικής λύρας Νίκος Ξανθούλης, η διεθνούς φήμης σολίστ Μάρω Ραζή, ο Γερμανός καθηγητής και σολίστ κλασικής κιθάρας Χούμπερτ Κέπελ κ.ά. Καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, είναι η σολίστ και διδάσκουσα Κλασική Κιθάρα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κορίνα Βουγιούκα.

Στη Ραφήνα…

Η Ορχήστρα Κλασικής Μουσικής “Ρωμάνα” θα παρουσιάσει κλασική μουσική της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στη Ραφήνα. Η “Ρωμάνα” θα δώσει τη συναυλία της τη Δευτέρα 7/8 στις 9 μμ, στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού γραφικού ναού του Αγίου Νικολάου και θα εκτελέσει έργα Ρωμιών συνθετών της Πόλης (17ος – 20ός αι.), όπως και θα ερμηνευθούν κωνσταντινουπολίτικα παραδοσιακά τραγούδια.

Ας σημειωθεί ότι η ορχήστρα “Ρωμάνα” είναι η μοναδική μεγάλη ορχήστρα που αποδίδει το μουσικό αυτό είδος, που θεωρείται ό,τι το εκλεκτότερο έχει να αναδείξει η ελληνική μουσική παραγωγή ανά τους αιώνες!

Την ορχήστρα διευθύνει ο Μανώλης Καρπάθιος και στο τραγούδι σολίστες είναι ο Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γρηγόρης Νταραβάνογλου και η Μικρασιάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας καθιερώνοντας το θεσμό “Ημέρες Θάλασσας – Ραφήνα 2017”, ως ένα σπουδαίο καλοκαιρινό γεγονός.
Πηγή: ogdoo.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: