Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκοσμίου φήμης κιθαριστές θα εμφανιστούν στο 33ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/12/2016

Από 9 έως και 11/12

Το ιστορικότερο φεστιβάλ κιθάρας της Ευρώπης και ένα από τα πλέον σημαντικά παγκοσμίως, διεξάγεται και φέτος από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11/12 στον πανέμορφο και ήδη γιορτινό Βόλο.

Πρόκειται για το διεθνούς επιπέδου 33ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (17ο Χειμερινό), με την συμμετοχή κορυφαίων κιθαριστών Ελλήνων και ξένων, παγκοσμίου εμβέλειας. Είναι το μοναδικό ίσως Φεστιβάλ στον κόσμο, που γίνεται δύο φορές τον χρόνο -χειμώνα και καλοκαίρι- συγκεντρώνοντας εκατοντάδες φιλόμουσους, αλλά κυρίως μαθητές, από όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει και πάλι η εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, αποτελούμενη από 50 και πλέον Βολιώτες κιθαριστές, υπό την διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου της κιθάρας, Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ τους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Μιχάλη Σουρβίνο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργο Φουντούλη (φωτό).

Επίσημος προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ θα είναι ο Αμερικανός σολίστ και καθηγητής κιθάρας David Grimes.

Η μεγάλη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, θα διεξαχθεί στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το Σαββάτο 10/12 στις 20:30, με είσοδο ελεύθερη.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις – συναυλίες του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσουν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο Φουντούλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: