Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρεμιέρα απόψε για την «Λέλα Καραγιάννη» με την Μαίρη Βιδάλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/02/2017

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει το έργο για τη μεγάλη ηρωίδα της Αντίστασης

Πρεμιέρα έχει απόψε το “Διάχρονο Θέατρο”* του Νέου Κόσμου, με το συναρπαστικό έργο «Λέλα Καραγιάννη – Η μάνα της Αντίστασης» στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μαίρη Βιδάλη. Είναι η δεύτερη χρονιά που ανεβάζει το έργο η Μαίρη Βιδάλη, καθώς πέρυσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε μοναδικές κριτικές. Έτσι επόμενο ήταν η επί σκηνής “Λέλα Καραγιάννη” να ανεβάσει και εφέτος την συνταρακτική παράσταση γι΄αυτή την πολύτεκνη μάνα της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκε τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944 – λίγες μέρες πριν φύγουν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής από την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, αυτό που είχε πει αυτή η μάνα των 7 παιδιών στους κατακτητές. Ότι: «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της, με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι! Μάθετε ότι τα παιδιά μου, ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !..».

Για την ιστορία, η Μαίρη Βιδάλη, στα πρώτα της βήματα αγαπήθηκε από το κοινό με την θαυμάσια ερμηνεία της στην κινηματογραφική βιογραφία τής πιο νεαρής ηρωίδας της Κατοχής, Ηρώς Κωνσταντοπούλου («17 σφαίρες για έναν άγγελο»), επελέγη από τον καταξιωμένο στο είδος συγγραφέα Γιώργο Α. Χριστοδούλου και την εγγονή της ηρωίδας Λέλα Β. Καραγιάννη, για να ενσαρκώσει την μεγάλη ηρωίδα.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη και σύνθεση προβολών Κατερίνας Μαντέλη, ενώ θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 9 μμ.

(*) «Διάχρονο Θέατρο», Πυθέου 50 – 52 Νέος Κόσμος, στάση μετρό Άγιος Ιωάννης, έξοδος Κασομούλη. Κρατήσεις: τηλ. 210.7233229.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: