Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επισκέπτης καθηγητής στην Ιαπωνία, ο δρ. Πλάτων Καπράνος του Πανεπιστήμιου του Σέφιλντ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/06/2017

Στο Πανεπιστήμιο της Οζάκα

|> Μια ακόμη διάκριση για τον συμπολίτη μας, απόφοιτο της γαλλικής σχολής του Saint Paul δρ. Πλάτωνα Αθ. Καπράνο (φωτό), καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης και Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ο οποίος εξελέγη επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οζάκα (Ιαπωνία).

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πλάτων Καπράνος, με πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο, έχει ασχοληθεί με την “Ανάπτυξη Υλικών για Συστήματα Μετατροπής Θερμικής  Ενέργειας – OTECS”, καθώς και με την “Μη-Καταστρεπτική Υπερήχων Δοκιμές  Ανορεστικών Ανορθωτών”.

Δρ. Αριστοτέλης Αθ. Καπράνος

Ας σημειωθεί, ότι ο δρ. Πλάτων Καπράνος είναι αδελφός του γνωστού Πειραιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Καπράνου, όπως επίσης αδελφός τους είναι και ο δρ. Αριστοτέλης Καπράνος, ο οποίος έχει χρηματίσει πρύτανης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκώβης.

 

Ως εξουσιοδοτημένος περιβαλλοντικός μηχανικός, ο καθηγητής Πλάτων Καπράνος, ασχολείται τόσο με το Τμήμα “Μηχανικών χωρίς Σύνορα”, τη ναυαρχίδα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, με την εβδομαδιαία προπτυχιακή “Global Engineering Challenge” καθώς και με τη διδασκαλία των “Περιβαλλοντικών Περιπτώσεων Υλικών – από το Cradle to”.

Η προσέγγισή του στη διδασκαλία βασίζεται στην προσωπική συνεχή βελτίωση μέσω του προβληματισμού και στην εκμάθηση με επίκεντρο τον σπουδαστή. Και θα πει: «Εδώ στο Σέφιλντ εκπαιδεύουμε τον “πλήρη μηχανικό” του μέλλοντος. Τεχνικά ικανό, ευαισθητοποιημένο σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλικό προς το περιβάλλον και εξοπλισμένο δεοντολογικά» .

Συμμετέχει στη διδασκαλία των “προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων”, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης , της έρευνας σε “Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση” όπως η On-line αξιολόγηση και ανάδραση, η χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων απόκρισης στην τάξη, η ενεργητική μάθηση, PBL) και τη διδασκαλία της «Δημιουργικότητας, Καινοτομίας, Επιχειρήσεων και Δεοντολογίας για Μηχανικούς » τόσο για τα επίπεδα UG & PG, όσο και ως μέρος των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: