Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνές διαβατήριο… από τον Leo Brouwer για το “Ελεγειακό” του, στον 16χρονο Ηλία Μαστοράκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/07/2017

Ένα αστέρι γεννήθηκε!

|> Συγκλόνισε την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο από 1.500 θεατές Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης, ο 16χρονος Ηλίας Μαστοράκης, κατά την εμφάνισή του ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. Και η εκτέλεση στο περίφημο “Ελεγειακό” κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του Κουβανού συνθέτη Leo Brouwer,  ήταν το “διεθνές διαβατήριο” για νεαρό μεγάλο κιθαριστή.

Κατά κοινή ομολογία, ήταν μια μεγάλη βραδιά για την διεθνή μουσική σκηνή, καθώς πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία της κιθάρας εκτελείται αυτό το Κοντσέρτο, από κιθαριστή, τόσο νεαρής ηλικίας. Για τους επαΐοντες, η περίπτωση του Ηλία Μαστοράκη, θυμίζει τον Δημήτρη Σγούρο και τον Λεωνίδα Καβάκο.

Είναι αριστούχος μαθητής (του 20!), της Α΄ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” και σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο σε ηλικία μόλις 14 ετών, με καθηγητή τον πατέρα του και διεθνούς φήμης σολίστ, Βασίλη Μαστοράκη. Απέσπασε δε, το Α΄ Βραβείο στον 36ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας “Φίλωνας”, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του “Ωδείου Αθηνών” και έχει εμφανισθεί αρκετές φορές στην Ελληνική Τηλεόραση.

Σημειώνεται, ότι στο τέλος της βραδιάς στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Ηλία Μαστοράκη, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιο Γκόλγκαρη.

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#inbox/15d99139cc2b0298?projector=1

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: