Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύριο στο ΔΣ η απόφαση για συνέχιση των έργων για το Τραμ

Δεκτή η κάθε ενυπόγραφη παρέμβαση για το Τραμ

Με συνολικά 26 θέματα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, αλλά ένα θέμα αναμένεται να απασχολήσει ιδιαίτερα το σώμα και ίσως να δημιουργήσει ένταση. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το κατά σειρά δεύτερο θέμα της συνεδρίασης που τιτλοφορείται: «Έγκριση τελικής πρότασης διαμόρφωσης της οδού Β. Γεωργίου στα πλαίσια των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ».

Με δυό λόγια, πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αποκλείεται να περάσει, αφού θεωρείται αδύνατο να τύχει της έγκρισης του ΔΣ. Και άμα δεν περάσει, ευνόητο είναι ότι η υπόθεση του Τραμ θα «τιναχθεί στον αέρα», παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία συμφωνία και τα έργα έχουν προχωρήσει καλύπτοντας περίπου το 50% του όλου έργου!

Όπως αναρτήθηκε στον «τΠ», σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπαράταξης δείχνουν αποφασισμένοι να μην εγκρίνουν τη συνέχιση των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ και στο πλευρό τους έχουν τους φορείς οι οποίοι με προχθεσινό ψήφισμά τους, ζητούν την μη διέλευση του Τραμ από τους δρόμους του Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση του ΔΣ, θα δηλώσουν το «παρών» οι φορείς με αντιπροσωπεία τους και αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις για να μην ψηφιστεί η πρόταση και βάσει αυτής να μην απλωθούν ράγες στον Πειραιά.

Σημειώνεται πως στο ψήφισμά τους οι φορείς, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Εργαζόμεθα προς την κατεύθυνση της προσθήκης συμπληρωματικών στοιχείων στην επιστημονικά και τεχνικά πληρέστερη προσφυγή που έχουμε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικαστεί τον Μάιο, με σκοπό να αποφευχθεί το τερατούργημα της καταστροφής του κέντρου του Πειραιά και των οδών που θα διέλθει το ακατάλληλο αυτό συγκοινωνιακό μέσο, το οποίο θα επιφέρει την καταστροφή κάθε εμπορικής κίνησης». 

Επειδή, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις, όπως π.χ. αυτή του μηχανικού ηλεκτρολόγου Δημ. Κουτσουρέλη που φιλοξενείται σε άλλη στήλη, ο «τΠ» έχει ανοιχτές τις ιστοσελίδες του για κάθε ενυπόγραφη παρέμβαση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: