Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευρεία σύσκεψη για αναβάθμιση συνεργασίας ΕΟΠΥΥ-Οίκου Ναύτου

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οίκο Ναύτου υπό το συντονισμό του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αν. υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, εξετάστηκε το ζήτημα της αναβάθμισης της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τον Οίκο Ναύτου και της πλήρους αξιοποίησης  προς αυτή την κατεύθυνση, του κτιρίου του Οίκου Ναύτου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο διοικητής της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Νίκος Καρβούνης, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο αν. γ.γ. του ΥΠΟΥΝΤ Γιάννης Θεοτοκάς, ο πρόεδρος του ΝΑΤ Ανδρέας Κομματάς, ο αντιπρόεδρος του Οίκου Ναύτου  Άγγελος Τζίβας, ο αρχίατρος του Οίκου Ναύτου Διαμαντής Κιάσσος, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων. Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίοι απέστειλαν επιστολές με τις σχετικές με το θέμα απόψεις τους.

Μετά από εκτενή συζήτηση, στην οποία εξετάστηκαν όλες οι απόψεις επί του θέματος, αποφασίστηκε ο προσδιορισμός των απαραίτητων ενεργειών και η συνεργασία του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτου και της 2ης ΠΕΔΥ, για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας που θα οδηγήσει στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ασφαλισμένων του ΝΑΤ και των αναγκών των υπηρεσιών υγείας και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΕΔΥ.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, εξέφρασαν την επιθυμία όλες οι αναγκαίες ενέργειες να υλοποιηθούν επ’ ωφελεία όλων των ασφαλισμένων, αλλά και με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και των ιδιαίτερων αναγκών που διαχρονικά εξυπηρετεί, σε σχέση με τους ασφαλισμένους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: