Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ημερίδα για τις δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής

Για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας ηλικιωμένων ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

|> Ο Δήμος Πειραιά, η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και η Cosmoclinic πραγματοποίησαν χθες στο Δημοτικό Θέατρο, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Δράσεις Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Προληπτικής Ιατρικής.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) Νίκος Πλατανησιώτης.

Πρόκειται για μια χρηματοδοτούμενη δράση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μεταξύ άλλων, παρέχονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε άτομα άνω των 65 ετών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς και στο Γηροκομείο Πειραιά. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνονται εκπαιδευτικές ημερίδες για την εκμάθηση πρακτικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε εθελοντές δημότες, καθώς και μια πληθώρα κοινωνικών υπηρεσιών.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωποι της Cosmoclinic κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και είναι το θέμα της σημερινής ενδιαφέρουσας ημερίδας, είναι πολύ σημαντικό, καθώς στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της υγείας των πολιτών και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ή ομάδων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω των Κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση, μέσα στην πανδημία, σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας που είχαν την ανάγκη μας και το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα, ώστε κανένας Πειραιώτης να μην αισθάνεται μόνος.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου για την γενικότερη παραγωγική συνεργασία μας, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη και φυσικά και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης για τις άοκνες προσπάθειές τους σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής μέριμνας και της προάσπισης της δημόσιας υγείας».

  • Η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου:

«Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα και απηύθυνα χαιρετισμό στην ημερίδα του Προγράμματος «Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής» που υλοποιείται από τον Δήμο Πειραιά μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί εφαρμόζοντας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με υπηρεσίες που αφορούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων για παροχή κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες, με άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην πόλη μας».

  • Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και πρόεδρος του ΙΣΠ Νίκος Πλατανησιώτης:

«Oι δράσεις προαγωγής δημόσιας υγείας και προληπτικής ιατρικής του Δήμου Πειραιά είναι μοναδικές και πρωτότυπες σε ένα δήμο, ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει υπερβολικά, είναι πραγματικά χρήσιμες, έχουμε εξαγάγει τα πρώτα μας συμπεράσματα βλέποντας που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να επικεντρωθούμε στα συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές του Δήμου Πειραιά, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά και τις καλύτερες παροχές υπηρεσιών στους δημότες μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: