Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρίτη διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών στην Αίγινα

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Αίγινα η διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών στις 4-5 Απριλίου, μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις εκπαιδεύοντας τουλάχιστον 300 άτομα από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.
H διημερίδα, διοργανώνεται από το «Χειρουργικό Κέντρο Αίγινας» του χειρουργού – επειγοντολόγου δρ. Σωκράτη Γ. Δούκα, υπό την ευθύνη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μορφή εκπαίδευσης πολιτών από το ΕΚΑΒ σε επίπεδο διημερίδας διακρίνεται για την καινοτομία και την μοναδικότητά της και τείνει να γίνει θεσμός.
Εφέτος η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αίγινας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Δανάη» από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σκοπός της διημερίδας που θα λειτουργήσει με τη μορφή workshops (θεωρητική – πρακτική εκπαίδευση), είναι η εκπαίδευση πληθυσμού στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Περιστατικών, στην προσφορά Άμεσης Βοήθειας, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, την ορθή χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή και την αντιμετώπιση τραυμάτων.
Αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησης πάνω στον τομέα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών – Πρώτων Βοηθειών ήταν η δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από την κα Μαρία Θεοχαράκη – Κουκούλη κατά την περσινή εκδήλωση με σκοπό την τοποθέτησή του σε κεντρικό σημείου του νησιού της Αίγινας.
Στόχος, να εκπαιδευτούν εντελώς δωρεάν:
α) το δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστικό Σώμα)
β) γυμναστές και προπονητές
γ) εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, πολίτες
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για την συμμετοχή απαιτείται δήλωση στο τηλ. 6944.439810 (κα Ρούλα Σαράντου – καθημερινά 10:00-14:00).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: