Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κωνωποκτονία σε Σαλαμίνα και Τροιζηνία-Μέθανα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ενημέρωση: Πού και πότε

|> Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων με έγγραφό της προς τους δήμους Σαλαμίνας, Τροιζηνίας-Μεθάνων, αρχές και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, ενημερώνει ότι η ΠΕ Νήσων θα προβεί σε ακμαιοκτονία κουνουπιών με τη χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με την μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας στους δήμους Τροιζηνίας – Μεθάνων και Σαλαμίνας, σύμφωνα με τους προτεινόμενους χάρτες εφαρμογής της ULV.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 30-08-18 και ώρα έναρξης: 22:30 στο Δήμο Σαλαμίνας στις περιοχές των Άνω Βασιλικών και του Αγίου Γεωργίου καθώς και στις παραλίες αυτών.
  • Στις 28-08-18 και ώρα έναρξης: 22:30 στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στις περιοχές του Μεγαλοχωρίου και της Παραλίας Βαθέος.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες μπορεί να μεταβληθούν σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές (βροχή, ταχύτητα ανέμου άνω των 10χιλ./ώρα κλπ) για την εκτέλεση των ψεκασμών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ως εκ τούτου και για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος:

  • Οι ψεκαζόμενες περιοχές πρέπει να είναι ελεύθερες από ανθρώπους και ζώα και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λπ). Επίσης τα κλιματιστικά μηχανήματα θα πρέπει να είναι κλειστά.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.
  • Οι πολίτες οφείλουν να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη αυτών από τις ψεκαζόμενες περιοχές.
  • Το Τμήμα Τροχαίας Πειραιά και ο ΑΣ Μεθάνων οφείλουν να διακόψουν την κυκλοφορία στους δρόμους στις περιοχές αρμοδιότητάς τους κατά τις ώρες εφαρμογής των ψεκασμών.

Η ανάδοχος εταιρεία θα προβεί  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (κατάλληλος επιστημονικός και μηχανολογικός εξοπλισμός) για τη δημιουργία σταγονιδίων διαμέτρου μέχρι 50μ., όχημα ψεκασμών με κλειστή καμπίνα, εγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα) για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση των ανωτέρω ψεκασμών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: