Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ‘’Κυρία του Μαξίμ’’ του Ζωρζ Φεϋντώ ανεβαίνει το καλοκαίρι στα Βριλήσσια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/04/2024

Φαρσοκωμωδία με μουσική και χορό στο θέατρο ‘’Βουγιουκλάκη’’ σε διασκευή Έφης Πίκουλα

|> Μία πολυπρόσωπη φαρσοκωμωδία με μουσική και χορό, ετοιμάζεται να ανέβει το καλοκαίρι στο θερινό θέατρο ‘’Αλίκη Βουγιουκλάκη’’ των Βριλησσίων, από το Β’ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου.

Πρόκειται για την κωμωδία ‘’Η κυρία του Μαξίμ’’ σε τρεις πράξεις – διασκευή από το ομώνυμο θεατρικό κείμενο του Ζωρζ Φεϋντώ. Που θα παρουσιαστεί σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία της Έφης Πίκουλα.

Η μουσική επιμέλεια και οι χορογραφίες είναι της Μαρίας Βασιλοπούλου, τα κοστούμια της Σοφίας Συρογιάννη, τα σκηνικά της Μαργαρίτας Πέτροβα, οι φωτογραφίες του Νίκου Παπαθεοδώρου και ο συντονισμός προγράμματος και προβών της Νατάσσας Χαϊδά.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Νατάσσα Χαϊδά (Γαρίδα), Γιάννης Μακρής (Λουκιανός Δημητριάδης), Μαρία Βασιλοπούλου (Αμαλία Δημητριάδη), Βασίλης Καραογλάνης (στρατηγός Δεκαβάλας), Λιλή Πιτσικουλάκη (πατήρ-Αθανάσιος), Λήδα Χατζοπούλου (Δούκισσα), Σέργιος Σπυράτος (Μιχάλης Δημόπουλος), Λίλιαν Τσιπά (Μιμίκα Δελμούζου), Δέσποινα Μάνθου (Μπουμπού), Εριάννα Καράντζαλου (Κλημεντίνη), Αποστόλης Παπανικολάου (Δούκας και λοχαγός) Ασπασία Δημέα (κυρία της υψηλής κοινωνίας και μπάτλερ), Αναστασία Σταφιονίδη (παπαδοπαίδι και κυρία της υψηλής κοινωνίας) Χρύσα Οικονόμου και Μαρία Νύκταρη (κυρίες της υψηλής κοινωνίας). Τραγουδάει ο Σέργιος Σπυράτος.

Η υπόθεση αναφέρεται στην δεκαετία του ‘60 και στις περιπέτειες ενός ευυπόληπτου συντηρητικού γιατρού, του Λουκιανού Δημητριάδη, που παρασύρεται απ’ τον φίλο του, επίσης γιατρό Μιχάλη Δημόπουλο σ’ ένα ξέφρενο γλέντι – ξενύχτι στο τότε φημισμένο αθηναϊκό καμπαρέ ‘’Μαξίμ’’.

Η ζωή του γίνεται άνω-κάτω, όταν το πρωί ανακαλύπτει ότι στο κρεβάτι του κοιμάται μία χορεύτρια του καμπαρέ ονόματι ‘’Γαρίδα’’. Ακολουθεί πανικός. Πώς θα δικαιολογηθεί στην θρησκόληπτη γυναίκα του την Αμαλία, στον θείο του τον στρατηγό Δεκαβάλα, στη βοηθό του τη Μιμίκα, στη Μπουμπού, στη Δούκισσα, στον Δούκα, στον Ιερέα, στην Κλημεντίνη και γενικά σε όλη την υψηλή κοινωνία όπου ανήκει;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: