Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάρμεν, Μπολερό και West Side Story, απόψε στο Νιάρχος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/09/2018

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών –  Διεύθυνση: Thomas Clamor

|> Αγαπημένες κλασικές μελωδίες θα πλημμυρίσουν απόψε το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και αποσπάσματα από το μιούζικαλ West Side Story, την πασίγνωστη όπερα Κάρμεν και το Μπολερό έρχονται να θυμίσουν ότι το κλασικό είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής!

Κι αυτό χάρη του προγράμματος “Classics for all” στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η συναυλία που θα δώσει σήμερα στις 9 μμ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων συναυλιών της.

Σημειώνεται ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και ένα κορυφαίο συμφωνικό σχήμα με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Ειδικά για τη συναυλία στο “Ξέφωτο”, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Thomas Clamor (φωτό), πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συνόλου Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία.

Thomas ClamorΠαράλληλα με την ιδιότητά του αυτή, εμφανίζεται διεθνώς ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός σε πολλές συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα. Ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Σύνολο Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία και το Σύνολο Πνευστών της Βενεζουέλας, με το οποίο εμφανίστηκε σε μερικές από τις σπουδαιότερες σκηνές του κόσμου. Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στα Proms του Λονδίνου, στο Carnagie Hall κ.α., ενώ χαίρει της ιδιαίτερης υποδοχής ορχηστρών στην Κίνα, στην Κορέα, στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη. Από το 2011 είναι διευθυντής της Γερμανικής Ακαδημίας Πνευστών. Υπήρξε καθηγητής στη Βαϊμάρη και στο Ντέτμολντ και είναι επίτιμος καθηγητής στο Ωδείο της Σανγκάης. Το 1986, ο Herbert von Karajan τον προσέλαβε ως τρομπετίστα στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, θέση που διατήρησε για πάνω από είκοσι χρόνια.

Το 2015 τιμήθηκε με το Γερμανικό Παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Το 2015 τιμήθηκε με το Γερμανικό Παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Το πρόγραμμα

Louis Alberto Castro (γεν. 1980)
Επίσημη Φανφάρα αρ.3 για χάλκινα πνευστά και κρουστά

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759)
Εισαγωγή από τη Μουσική για τα Βασιλικά Πυροτεχνήματα

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Air από τη Σουίτα για ορχήστρα αρ.3 BWV 1068

Dmitri Shostakovich (1906 – 1975)
Εμβατήριο και Βαλς από τη Σουίτα τζαζ αρ.2

Franz von Suppé (1819 – 1895)
Εισαγωγή από την οπερέτα Ελαφρύ ιππικό

Georges Bizet (1838 – 1875)
Αποσπάσματα από τις δύο ορχηστρικές σουίτες από την όπερα Κάρμεν

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
«Μαρία» και «Μάμπο» από το West Side Story

Maurice Ravel (1875 – 1937)
Μπολερό

>>> Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: