Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Τραμ ΔΕΝ έρχεται! – Άδικα σκάφτηκε ο Πειραιάς…

Απέδωσαν οι πιέσεις φορέων και πολιτών

Το Τραμ για τον Πειραιά, ίσως θα πρέπει να θεωρείται μία “άσκηση επί χάρτου” και θέμα για… παραπολιτικές στήλες! Πρέπει να θεωρείται παρελθόν και τώρα πρέπει να μετράει ο χρόνος για την επούλωση των “πληγών” που υπέστη άδικα το κυκλοφοριακό της πόλης. Ένας εφιάλτης ήταν, και πέρασε! Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες τυπικές διαδικασίες για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί κ.ά., αλλά από τη στιγμή που ο Πειραιάς δεν “θέλει” Τραμ, τότε όλα… τροχιοδρομούνται!

Πρόκειται για μία είδηση που μοιάζει σαν… ψέμα, αλλά είναι κάτι παραπάνω από διαπίστωση! Κι αυτό διότι δεν προέκυψε από το Ψήφισμα των φορέων, ούτε και από τις αφόρητες πιέσεις παραγόντων της αγοράς, αλλά από το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στη συμπολίτευση, τηρούν αρνητική στάση για ράγες στην ήδη «μπουκωμένη» από το κυκλοφοριακό πόλη του Πειραιά.

Καλά πληροφορημένες πηγές του «τΠ», αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μώραλη και παρουσία του δημάρχου, ετέθη το θέμα του Τραμ, το οποίο είναι δεύτερο στην Ημερήσια Διάταξη, για την συνεδρίαση του ΔΣ της ερχόμενης Δευτέρας.

Σχεδόν άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν στον δήμαρχο ότι το Τραμ μόνον επιπλέον προβλήματα θα επιφέρει στον Πειραιά. Και ο Γιάννης Μώραλης τους δήλωσε ότι όταν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία ο καθένας θα είναι ελεύθερος να ψηφίσει με «ναι» ή «όχι» για την έλευση του Τραμ.

Και μέχρι τότε, τον λόγο έχει η… μικρά Βουλή της πλατείας Κοραή, που το weekend που ξημερώνει φέρνει και ένα θέμα έτοιμο για κουβέντα…

4 σκέψεις στο “Το Τραμ ΔΕΝ έρχεται! – Άδικα σκάφτηκε ο Πειραιάς…

  1. 1

    Το τραμ προχωράει και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2016. Είναι πολύ αργά για το ΔΣ να ανακαλέσει την κατασκευή του έργου, που στο φινάλε δεν αφορά μόνο τον Πειραιά αλλά και τους γειτονικούς Δήμους. Θα είναι λάθος για το Δημο να ξεκινήσει αυτή τη στιγμή κυνήγι μαγισών. Το μόνο που θα μπορούσε να πετύχει είναι την καθυστέρηση του έργου και τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης.

    Ασχοληθείτε με τίποτα πιο σοβαρό. Όλα τα πεζοδρόμια και οι πλατείες του Πειραιά είναι γεμάτα παρκαρισμένα ΙΧ. Πότε θα αποφασίσει ο Δήμος να βάλει μια τάξη σ” αυτό το απίστευτο χάος?

    • 2

      Ως προς το πρώτο σκέλος της παρέμβασης, ουδέν σχόλιο, Ως προς το δεύτερο όμως, επειδή το “με τίποτα πιο σοβαρό” αποτελεί… βολή “επί προσωπικού” η απάντηση δίνεται από την μέχρι τώρα θεματογραφία του ιστότοπου, όπου δεν θα βρείτε θέμα στο οποίο να γίνεται έστω και απόπειρα προσβολής προσωπικότητας. Σας ευχαριστούμε.

      • 3

        Καμιά διάθεση προσβολής από μέρους μου, ζητώ συγνώμη αν το εκλάβατε αρνητικά.
        Η φράση που επισημαίνετε αφορά τους συμπολίτες μας που αναπτύσσουν ακτιβισμό εναντίον του τραμ. Χωρίς να το καταλαβαίνουν βλάπτουν την πόλη μας.

  2. 4

    Απλώς για ενημέρωση.
    Το ΔΣ Πειραιά ψήφισε υπέρ της διέλευσης του τραμ με 21 υπέρ, 6 κατά και 5 παρών.
    http://reportaznet.blogspot.gr/2015/03/blog-post_998.html

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: